Dit ben ik mezelf én jou verschuldigd

Dit ben ik mezelf én jou verschuldigd

Ik ontvang vaak berichtjes in mijn (Instagram)mailbox van vrouwen die geïnspireerd zijn door mijn posts of hun persoonlijke verhaal met mij delen. Iedere keer wanneer ik zo’n berichtje krijg, maakt mijn hart een sprongetje. Niet omdat ik blij ben om te lezen dat ze zich moe en uitgeput voelen, maar wél omdat ze actie ondernemen op dit gevoel. Ze staan open voor inzichten en inspiratie en willen hun situatie graag verbeteren. Ik ben dankbaar dat ik daar een bijdrage aan mag leveren.

 

Rusten is óók een vorm van actie ondernemen

Ik kan uren praten over wat je kunt doen om met minder stress én meer energie in het leven te staan. Alleen wil ik me in dit bericht een keer niet richten op het DOEN van dingen. Rust nemen is namelijk óók een vorm van actie. En misschien wel de meest moeilijke van allemaal. Als ik je zou zeggen: beklim die berg en je voelt je weer als herboren, zouden we het serieus overwegen. Als ik zeg, ga rusten en skip alles waar je op dit moment een verkrampt gevoel van krijgt, blokkeren we en vragen we onszelf af of we dat wel kunnen maken. Is het niet tijd dat we de vaardigheid van rust nemen weer onder de knie krijgen? En elkaar inspireren om dit zonder schuldgevoel te doen? Voor ons eigen bestwil én die van de ander.

 

Ook ik maak me hier schuldig aan

Rust nemen is voor mij ook een aandachtspuntje. Ik wil het wel, maar soms lukt het gewoon niet. Dan zit ik op de bank na een lange dag werken en dan grijp ik toch weer naar mijn telefoon. Of dan heb ik het verlangen om een lange wandeling te maken, maar voel ik mij toch nuttiger als ik achter mijn laptop blijf zitten. Toch weet ik inmiddels ook dat afstand nemen mij helpt om mijn werkzaamheden zo goed en zorgvuldig mogelijk te doen.

 

Buitenlandtrip gepland

De maand maart wordt voor mij een bijzondere maand. Ik ga namelijk naar Amerika. De mensen die mij al wat langer volgen, weten dat ik van 2017-2019 in Austin, Texas heb gewoond en dat deze periode ontzettend belangrijk voor mij is geweest. Ik kan daarom niet wachten om weer even terug te gaan naar dit fijne land. Ik verdwijn misschien wel fysiek even uit Nederland, maar uiteraard blijf ik gewoon werken en inspiratie delen. En precies dit gegeven, leverde ook een dilemma op. Ik ben er namelijk ook onwijs aan toe om op te laden. Om even niets te hoeven doen. Om geen informatief boek te lezen, maar gewoon weg te dromen bij een fijne roman. Van die maand Amerika, wil ik het liefst proberen om 7-10 dagen volledig uit te checken.

 

Besefmomentje: hoe verkoop jij rust nemen aan jezelf?

Hoe jij jouw rustmomenten aan jezelf verkoopt, is key. Ik merkte dat ik me afvroeg of ik het mezelf als eigen ondernemer wel kon veroorloven om een week volledig vrij te nemen. Totdat ik me realiseerde dat ik deze afweging op een verkeerde manier aan mezelf verkocht. Alsof op vakantie gaan mijn cliënten en business in de weg zouden zitten. Het tegendeel is waar. Rust nemen, helpt mij enorm om mijn creativiteit te laten groeien. Om weer inspiratie te krijgen voor posts, inzichten en nieuwe programma’s.

 

Zonder rust, geen groei

Die week vrij, zorgt ervoor dat ik ontspan en oplaad. Als ik dit niet zou doen, ontneem ik mezelf die fijne berichten van jou (waar ik het in het begin van dit bericht over had). Ik wil jou blijven inspireren, en om dat te kunnen doen is zorgen voor mezelf essentieel. Dat ben ik mezelf (en jou!) verschuldigd.

En dit is precies wat ik jou ook wil meegeven. Je brein en lichaam worden ontvankelijk voor nieuwe stappen als je leert rusten. Sta dus eens stil bij de vraag hoe jij rust aan jezelf verkoopt? Benader het komende week eens vanuit overvloed, in plaats van tekort schieten. Doe dat door te zeggen: Als ik nu kies voor A (= rustactiviteit), dan ben ik straks in staat om B (= verlangen) te realiseren.

Ik spreek hem alvast uit: Als ik nu kies voor vakantie, ben ik in staat om mijn volgers en cliënten te (blijven) helpen én inspireren naar blijvend herstel.

 

Wat wordt jouw zin?

Zullen we elkaar inspireren en helpen? Laat mij jouw zin hieronder weten of tag me op Instagram met @marieelizevanputten.

 

Op een mooie week vol rustmomenten!

Liefs, Marie-Elize

Geen reactie's

Geef een reactie