Waar jij bang voor bent (gemaakt), is juist jouw kracht!

Waar jij bang voor bent (gemaakt), is juist jouw kracht!

Alle vrouwen met wie ik samenwerk, hebben weleens aangegeven zich op een bepaalde manier anders te voelen. Alsof ze de wereld intenser beleven dan eigenlijk de bedoeling is.

 

Hierdoor reageren ze volgens anderen “té gevoelig, té enthousiast of té serieus”. Of ze zijn “té dromerig, té amicaal of té dramatisch.”

 

In het begin van onze samenwerking hoor ik nooit “Yes, ik ben anders. Tof hé?” Sterker nog, het feit dat ze zich zo voelen, brengt ze vaak bij mij. Ze zijn het vertrouwen in zichzelf verloren, voelen zich geregeld eenzaam en hebben jarenlang hun best gedaan om te voldoen aan de standaard van “normaal”.

 

Vaak gaat het zelfs een stapje verder. Zijn door de kritiek, nare blikken of ander commentaar bang gemaakt voor de manier waarop ze dingen beleven en schamen zich voor hun uitstraling of gevoeligheid.

 

Ik herken me hierin. Máár, ik wil je een inzicht meegeven die je zienswijze doet veranderen en waarmee je jouw anders zijn met zelfvertrouwen gaat ownen. Namelijk:

 

Waar jij bang voor bent (gemaakt), is juist jouw kracht!

 

Bekijk het voortaan dus eens “anders”.

Door jouw gevoeligheid voel je situaties goed aan. Door je enthousiasme kun je een boodschap ijzersterk overbrengen. Met je serieuze en diepgaande blik los je ingewikkelde problemen op. Door je grote dromen ontwikkel je je alsmaar verder. Dat amicale geeft je die speelse twinkeling en door het dramatische kun je verhalen vertellen als de beste!

 

Jouw anders zijn, maakt dat jij kunt uitblinken! Hier ligt je kracht. Own het met zelfvertrouwen!

 

Oefening: Jouw anders zijn als kracht gaan zien en inzetten!

Maak onderstaande zinnen voor jezelf eens af:

Ik voel me weleens anders, doordat ik…

Voorheen probeerde ik mezelf te onderdrukken door…

Máár, ik zie nu in dat ik het ook kan inzetten om…

 

Ik hoop dat ik je met deze blog heb geïnspireerd om jezelf eens vanuit een krachtplek te benaderen. Anders zijn betekent namelijk óók dat je tot buitengewone dingen in staat bent! Of dat nu groot of klein is. Onthoud dat. 

 

Op een krachtige week, waarin je trots mag zijn op wie je bent!

 

Liefs,

Marie-Elize

Geen reactie's

Geef een reactie