Over Marie-Elize

Als je mij tegenkomt, is de kans groot dat je een spontaan, enthousiast en positief persoon treft. Deze eigenschappen koester ik onwijs, omdat ik ze een tijd lang niet in grote mate heb ervaren. Op mijn 22e kreeg ik namelijk een burn-out en voelde ik me opgebrand, energieloos en ontzettend ver van mezelf verwijderd.

Over Marie-Elize - Marie-Elize

Jarenlange aanloop tot burn-out

Die burn-out gebeurde niet van de één op de andere dag, maar had een jarenlange aanloop. Als ik nu terugkijk, zie ik dat ik mezelf in de loop van mijn tienerjaren al steeds meer aan het verliezen was. De goedlachse, creatieve meid die ik was, maakte langzaam plaats voor een onzeker en gestrest meisje die keihard werkte en voortdurend aan het pleasen was om anderen (en zichzelf) maar niet teleur te stellen. Ook paste ik me continu aan om erbij te horen en bevestiging te krijgen voor wie ik was. Vaak tevergeefs, omdat ik behoorlijk wat andere keuzes heb gemaakt dan in mijn omgeving gebruikelijk was. Helaas zag ik toen nog niet in dat de dingen nét een beetje anders aanpakken juíst een enorme kracht kan zijn.

Op een gegeven moment gaf mijn lichaam aan dat het op was. Ik had paniekaanvallen, was continu ziek, zag slecht en voelde me volledig verstijfd. Eenmaal thuis met een burn-out had ik nog steeds veel moeite om mij over te geven aan de rust en ontspanning. Ik wilde het nog steeds “héél goed” doen voor anderen en het voelde als falen dat ik “als jonge meid” een burn-out had. Immers, “je hoort toch in de bloei van je leven te zijn?”

Herstel

Gaandeweg zag ik steeds meer in dat het tot een burn-out gekomen was, omdat ik handelde vanuit destructieve overtuigingen en patronen. Door hier (met de juiste hulp!) mee aan de slag te gaan, kon ik stap voor stap nieuwe keuzes maken. Ik leerde dat ik precies goed ben zoals ik ben en veranderde mijn definitie van wat sterk zijn is. Ik ben er nu van overtuigd dat je grenzen aangeven, (eerst) goed voor jezelf zorgen en je eigen plan trekken juist van onwijs veel kracht getuigd.

Nieuwe, spannende stappen

In de loop van de tijd herstelde ik met al deze mooie inzichten volledig van mijn burn-out. Ik kreeg mijn energie en levenslust weer terug en durfde nieuwe, spannende stappen te gaan zetten. Omdat ik zo geïnteresseerd was geraakt in het menselijk brein en gedrag, besloot ik de studie Toegepaste Psychologie te starten. Ook vertrok ik in 2017 voor 2 jaar (!) naar Amerika. Ik kan niet in woorden omschrijven hoé belangrijk dit besluit voor mij is geweest. Ik heb ondervonden hoe zelfstandig ik eigenlijk ben en hoe goed ik gedij bij vrijheid. Het zelfvertrouwen dat dit bracht, heeft mij geholpen om nóg verder te groeien en onder andere een eigen onderneming op te zetten.

De keuze om voor mezelf te beginnen, was iets waar ik al jarenlang van droomde. Ik wilde dolgraag iets doen waar mijn creativiteit en enthousiasme in terug zouden komen. Door mijn studie en burn-out kwam daar het element hulpverlening bij. Inmiddels kan ik zeggen dat het mijn vurige missie is om vrouwen te helpen en inspireren om een leven te leiden dat ze energie GEEFT in plaats van KOST. Waarin ze trots zijn op wie ze zijn en hun unieke talenten durven te gebruiken. De begeleiding die ik bied gaat via mijn coachtrajecten. Inmiddels heb ik al tientallen vrouwen succesvol geholpen én ben ik als hulpverlener betrokken geweest bij online programma’s, workshops en zelfs een retreat. Daarnaast gebruik ik deze website en mijn social media om kennis en inspiratie te delen. Van hoe ík goed voor mezelf zorg en welke inzichten mij verder hebben gebracht tot leuke gezondheidsexperimenten en lifestyletips.

Wat je écht over mij moet weten:

Als ik ergens bevlogen over ben, zie je dit in alles terug. Dan twinkelen mijn ogen, krijg ik kuiltjes in mijn wangen en komt er een boost aan energie vrij. Ik hoor vaak van mijn cliënten dat dit enthousiasme aanstekelijk werkt en zij hierdoor weer vertrouwen krijgen in zichzelf én hun dromen. Daarnaast ben ik erg attent en denk ik graag met je mee. Ik ga voor resultaat en stel eerlijkheid voorop (daar heb je het meest aan toch?). Ik houd niet van excuses, smoesjes en negativiteit. Ik geloof in groots dromen, maar in actie komen met kleine stapjes.

De dingen die mij enorm veel energie geven:

  • Het ontbijt. Ik probeer hier elke dag (en vooral in het weekend!) een feestje van te maken.
  • Buiten zijn. Wandelen, hardlopen, op een terrasje (in het zonnetje) zitten. Frisse lucht doet al-tijd wonderen voor mij.
  • Reizen. Het is mijn droom om ooit nóg een keer voor een langere tijd in het buitenland te wonen en werken.
  • Kletsen. En dan het liefst échte en diepgaande gesprekken die mij weer energie geven.
  • Struinen door (buitenlandse) supermarkten. Op zoek naar leuke, lekkere en gezonde producten.
  • Cocoonen in huis. Een niet te volle agenda met genoeg me-time heb ik absoluut nodig om de leukste versie van mezelf te zijn.
IMG_8590

En wie ben jij? Ik leer je heel graag kennen!

velden met een * zijn verplicht

Nog meer over mij te weten komen én (laagdrempelig) geïnspireerd worden?
Volg mij dan op Instagram @marieelizevanputten.