Hi! Ik ben Marie-Elize van Putten

Een enorme enthousiast die gek is op persoonlijke ontwikkeling en nieuwe uitdagingen. Ik woon samen met mijn vriend (aka vroegere buurjongen) in Amsterdam en verheug me eigenlijk altijd op mijn ontbijt.

Begin 2019 startte ik een online coachpraktijk gericht op jonge vrouwen met een burn-out. Inmiddels is mijn doelgroep veranderd naar ambitieuze vrouwen die meer zelfvertrouwen willen ontwikkelen en uitstralen. Deze expertise ontstond uiteraard niet zomaar…

Ik neem je graag mee in mijn verhaal,
zodat je ontdekt waarom ik doe wat ik nu doe…

Energiek & sprankelend leven by Marie-Elize

Uitbundig én gevoelig tegelijk

In mijn eerste levensjaren was ik een erg verlegen meisje. Ik durfde zelfs niet op de schoolfoto, omdat ik de fotograaf eng vond. Toch bloeide ik op wonderbaarlijke wijze uit tot een heel creatief en goedlachs kind dat zichzelf graag uitte. Zo gaf ik in het weekend voor de hele familie modeshows en hield ik quizen waarbij ik Linda de Mol naspeelde.

Naast uitbundig was ik ook heel gevoelig. Sinds ik me kan herinneren denk ik veel na en heb ik het nodig om van me af te praten. Ook wilde ik het altijd heel goed doen voor anderen en vond ik het erg vervelend als ik iemand teleurstelde.

Het gevoel anders te zijn en een burn-out

Daar waar mijn basisschooltijd vrij onbezorgd was, veranderde dat toen ik naar de strengst gereformeerde middelbare school van Nederland ging. Op deze school werd ik vaak op het matje geroepen door het bestuur. Niet vanwege mijn gedrag (sterker nog, ik was heel braaf en leergierig), maar wel omdat mijn uitstraling niet in lijn lag met de richtlijnen. Alleen wat er dan precies “mis” was, kon eigenlijk niemand zeggen. Ik had er veel moeite mee dat ik voor mijn gevoel niet volledig mezelf kon zijn.

In plaats van mij af te zetten, trok ik mezelf steeds meer terug. Ik dacht als ik nou alles voor iedereen héél goed doe en mij focus op mijn schoolresultaten, trekt het misschien bij. Tevergeefs. Aan het eind van de middelbare school was het zelfs zo erg dat ik de wens had om als “grijze muis” mijn studieperiode in te gaan.

In de tijd dat ik Media, Informatie & Communicatie studeerde, wilde ik het nog steeds heel goed doen voor anderen en struggelde ik met vragen als “wie ben ik?”, “wat wil ik?” en “waar sta ik voor?”. Mijn harde werken en slechte zelfzorg, leidden uiteindelijk tot een burn-out op mijn 22ste. Ik had zeker een jaar nodig om te herstellen.

Amerika-avontuur en eigen bedrijf

Na mijn herstelperiode besloot ik samen met mijn vriend naar Amerika te vertrekken voor twee jaar(!). Hij om te werken aan zijn promotie als arts. Ik om mij te focussen op mijn werk als freelance journalist (ik werkte in die tijd voor verschillende reismagazines), het schrijven van een boek over de stad Austin én het vervolgen van mijn tweede studie Toegepaste Psychologie, waar ik in Nederland al aan begonnen was. Deze buitenlandperiode is echt zó ontzettend belangrijk voor mij geweest (ik kan dat niet in woorden uitdrukken). Ik heb hier onder andere geleerd hoe zelfstandig ik ben en hoe goed ik gedij bij vrijheid.

Met het zelfvertrouwen dat ik inmiddels had ontwikkeld, besloot ik een eigen onderneming te starten. Vrijwel direct meldden verschillende cliënten zich aan en coachte ik vanuit Amerika prachtige vrouwen succesvol uit hun burn-out.

Nieuwe richting en mijn why!

Eenmaal in Nederland vervolgde ik mijn werk, maar begon het na een jaar (zoals bovenaan de pagina al genoemd) te kriebelen om mijn richting bij te stellen en mij meer te focussen op communicatie, zelfvertrouwen en uitstraling. En weet je, die ontwikkeling laat heel erg zien hoe ik mijn leven wil leiden. Ik wil mezelf blijven uitdagen en ontplooien. Nieuwe kansen aanpakken en doen waar ik gelukkig van word. De wetenschap dat ik dit voor mezelf nastreef en creëer, geeft mij het zekere vertrouwen in mezelf dat ik nooit meer dusdanig aan mezelf voorbij zal gaan.

Bovendien denk ik dat ik mij niet voor niets wil bezighouden met dat stukje uitstraling. Daar waar ik dat gedeelte van mezelf vroeger probeerde te verstoppen, is het nu de kracht waarmee ik volgers en cliënten aantrek. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen zo’n uniek stukje energie beheerst en wil dat graag in anderen naar boven halen. Hier ligt namelijk jouw authentieke sparkle.

Ik wil de vrouwen en andere partijen met wie ik samenwerk laten zien dat je met sterke communicatie, met jezelf én anderen, een stressvrij en gelukkig leven kunt leiden. Op mijn social media neem ik je mee in hoe dat leven er voor mij uitziet! Ik hoop je daar te mogen inspireren en je tegen te komen in één van mijn trainingen of trajecten. Jij bent het namelijk zó waard op je plek in te nemen. Sterker nog, ík en een heleboel anderen wachten op je!

Over Marie-Elize - Marie-Elize

Leer mij nog beter kennen aan de hand van 4 weetjes

1. Ik houd van nieuwe uitdagingen

Hiermee bedoel ik niet bungeejumpen of gekke achtbanen (alsjeblieft niet!), maar wél nieuwe experimenten. Zo stond ik vorig jaar een maand lang om 05.00 uur op en vind ik het leuk om mezelf nieuwe skills aan te leren, via YouTube of een online cursus bijvoorbeeld (op dit moment: video’s editen). Ik wil jou inspireren om jezelf zo nu en dan uit je comfortzone te halen. Het gevoel dat iets je lukt wat eerst onmogelijk leek, is zó fijn!

2. Ik geloof in de kracht van kwetsbaarheid

Onlangs deelde ik mijn persoonlijke verhaal op Instagram en kreeg ik veel reacties binnen met “wel heel kwetsbaar dat je dit deelt.” Ik ben ervan overtuigd dat je véél kwetsbaarder bent als je niks deelt. Dan ontneem je jezelf namelijk de kans op connectie of support. Bovendien maakt jouw verhaal (en al je unieke trekjes) jou tot wie je bent! Ik wil je laten zien dat jij degene bent die bepaalt wat je met jouw verhaal doet.

3. Ik zit vol met tegenstellingen

Ik kan wekenlang naar hetzelfde koffietentje gaan en balen als “mijn vaste plekje” bezet is, maar ik ben ook gek op de wereld rondreizen en nieuwe plekken ontdekken. Ik gedij goed bij structuur en ritme en tegelijkertijd bijt ik me soms zo in iets vast dat ik dagenlang aan een stuk doorwerk. En zo kan ik nog wel even doorgaan met contrasten. Vroeger dacht ik dat ik maar één versie van mezelf kon zijn, nu weet ik dat het juist de combinatie van al deze dingen is die mij zo mezelf maken.

4. Ik breng graag tijd alleen door

Als je mij vraagt waar ik echt van oplaad, is dat door tijd alleen (of samen met mijn vriend) door te brengen. Ik kan helemaal enthousiast worden als mijn avondmenu bestaat uit: bank + laptop + lekker eten. Dat betekent overigens niet dat ik afspreken niet fijn vind of heel verlegen ben. Sterker nog, ik ben erg spontaan en kan goed onder de mensen zijn. Daarom kon ik dit vroeger ook niet goed plaatsen. Inmiddels weet ik dat ook deze twee kanten heel goed naast elkaar kunnen bestaan. Dit is ook iets wat ik mijn cliënten wil bijbrengen.

En nu jij! Wat ontzettend tof dat je mijn volledige verhaal hebt gelezen. Wat maakte dat je het hebt uitgelezen? Herkende je jezelf erin of triggerde het iets? Ik ben ook ontzettend benieuwd naar jouw dromen? Maar ook, wat jou nog in de weg staat om ze te realiseren? Ik kijk er naar uit om van je te horen!

velden met een * zijn verplicht